úterý 19. dubna 2016

Dětský pokoj

Díky tomuto článku a prezentaci na Favi pronikáme za hranice našeho jihomoravského kraje:). Minule tu byla pražská předsíň a tentokrát téměř celý byt.
V bytě už se nějakou dobu bydlí, něco je nové, něco z předchozího bytu. Naším úkolem bylo vše doladit a dotáhnout.
Ve všech místnostech je světlá dřevěná podlaha a bílé dveře, což je dobrý základ. Majitelé mají rádi barvy a nepotřebují hodně úložného prostoru. To neslýcháme často, je nám to velmi sympatické a jsou nám vzorem při jarním úklidu:).
V dětském pokoji zůstanou jen stávající postele, které jsou v kombinaci masivní buk a zelený lak.

Půdorys pokojíčku pro dvě děti.

Stávající postele, poličky na opření knížek, obrázky z Fleru a nástěnné boxy místo nočních stolků. Na stěnách tapeta s lištičkami.

Jiná varianta tapety- mapa světa od Mr. Perswall.
Delší psací stůl pro obě děti, nad ním nástěnka s magnetickým nátěrem a boxíky na pastelky. Vedle stolu úložná komoda na hračky a věci na tvoření, na stěně knihovna s posuvnými dvířky. Na komodě budu kožené úchytky.


 
Pokračování příště...

4 komentáře:

  1. Dobrý den líbí se mi ta kombinace bílé a světle světle zelené, prostor vypadá tak prosvětlený a prostorný. Koukám že to už je pokojíček pro trochu starší děti předškolního věku. My máme doma syna 3.roky a teď mu taky zařizujeme pokojíček zatím má takový malý stoleček,jednu větší komoru na oblečení a peřiny. S dětským motivem pirátů a už chybí jen postel. A docela se nám líbí tyhle je dobrý že tam má ještě tu boční zábranu právě. Jinak díky za inspiraci.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to my to máme přesně naopak. Postel byla jedna z prvních věcí, co jsme koupili pro dětský pokoj. Nábytek nám ale pořád chybí. Chtěla bych ho nějak barevně sladit, ale vůbec nevím do jakých barev. Možná nějaké světlé s odstíny modré. Myslím si, že modrá je taková hezky uklidňující a do dětského pokojíku se hodí. :)

      Vymazat
    2. Někdy je lepší pokoj zařizovat postupně, ujasníte si potřeby a vše promyslíte. Osobně preferuji spíše neutrální barvy, obzvláště na nábytku a k tomu barevný akcent. Každopádně modrá je do pokojíku určitě vhodná. V případě tohoto pokojíku byla barevnost daná kvůli již zakoupeným postelím. Realizovaný pokojík máme v příspěvku z 14.10.2016.

      Vymazat
  2. Dobrý den, po prázdninách můj syn půjde do první třídy. Potřebuji pro něj pořídit psací stůl a židli. Na těchto webových stránkách tady jsem narazila na stůl i židle . Ale mám problém, vůbec nemám s těmito stránkami zkušenost. Mohli byste mi poradit. Předem děkuji a přeji krásný den. J

    OdpovědětVymazat